Dutch
English
Dutch
English

Internet via sateliet

Voor het MKB levert TSP Bombeeck Group een volwaardig back-up systeem genaamd ASTRA2Connect.
  • Wanneer de standaard internet verbinding om welke reden dan ook niet actief is wordt alle internet en e-mail verkeer via satelliet geregeld zonder dat u als gebruiker hier iets van behoeft te merken, U kun gewoon blijven doorwerken. Heeft u al een (goede) zakelijke verbinding, dan wordt alleen het ASTRA2Connect systeem als back-up gekoppeld aan de bestaande internet aansluiting en bent u gegarandeerd van een werkende internetverbinding. Anno 2016 is het ondenkbaar dat er geen internetverbinding beschikbaar is. Toch is er bijvoorbeeld zeer regelmatig geen internetverbinding aanwezig door overbelasting van het bestaande UMTS netwerk bij calamiteiten of grote evenementen. Daarnaast zijn er locaties waar helemaal geen UMTS verbinding beschikbaar is (white Spots). Ook als zich een grote storing voordoet bij de internet providers, heeft men een probleem.

  • IP-Mobiel internetsysteem

    Om altijd de beschikking te hebben over een internetverbinding heeft TSP Bombeeck Group een mobiel systeem ontwikkeld dat in een Flight Case ( een grote koffer) is ondergebracht, het IP-Mobiel internetsysteem. Na het openen van de deksel en het aansluiten op 230 Volt (of 12 Volt) richt het systeem zich automatisch op de satelliet waar een internetverbinding wordt gerealiseerd. Binnen 5 minuten is er een volwaardige 20Mbps internetverbinding, ongeacht of het systeem nu wordt opgezet in de Randstad, op de hei, midden in het bos of op een berg in de Alpen. Dit vol automatische systeem is speciaal ontworpen voor tijdelijke of mobiele internet toegang. Hierbij valt te denken aan organisaties die actief zijn bij calamiteiten (brandweer, marechaussee, politie) en aan bedrijven die tijdens evenementen internet toegang willen hebben. Ook voor bedrijven die een 100% internet back-up willen hebben is dit systeem uitermate geschikt. De Flight Case kan ook worden ingezet als Internet Hot Spot. Dan is er, nadat het systeem operationeel is, automatisch een WiFi Hot Spot beschikbaar waar internet toegang wordt verkregen.

    ASTRA satelliet

    Het Mobiele Internet Systeem maakt gebruik van de ASTRA satelliet. SES, de beheerder van de ASTRA satellieten heeft sinds een aantal jaar een internet via satelliet platform beschikbaar waarmee internettoegang gerealiseerd kan worden. Op dit moment worden er verbindingen aangeboden van 20Mbps waarbij de kosten vergelijkbaar zijn met een UMTS abonnement. Diverse overheidsinstellingen werken inmiddels, naar volle tevredenheid, met dit unieke IP-Mobiel Internetsysteem. De aanleiding was om tijdens calamiteiten altijd een volwaardige internetverbinding te hebben maar inmiddels wordt het IP-Mobiel systeem ook als primaire internetverbinding ingezet. Een aantal bedrijven, werkzaam bij evenementen, maakt steeds meer gebruik van ons Mobiele Internet systeem. Tijdens evenementen worden alle PIN transacties voor muntenverkoop en het e-mail verkeer voor de medewerkers gerealiseerd via het IP-mobiel internetsysteem.

Vragen? Stel hier uw vraag of bel: 085 049 0000

Vraag/Opmerking

Vul hieronder uw gegevens, categorie en vraag in:
Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

© Copyright TSP Bombeeck Group